Hur går det till när man fräser stubbar?

Stubbfräsning före/efter

När du bestämt dig för att ta bort en eller flera stubbar så kontaktar du oss för tidsbokning.


Du kan med fördel använda vårt smidiga formulär så får du också ett riktpris på vad det kommer att kosta. Du förbinder dig inte vid någonting förrän vi kommit ut på plats för en bedömning och därefter lämnat en offert. Oftast följs riktpriset men ibland kan det bli billigare om det till exempel är många stubbar, bra markförhållanden eller om stubbarna är ruttna. Ibland kan det också bli dyrare om det är svår framkomlighet eller om marken är stenig eller på annat sätt ogynnsam.


Vi skriver alltid avtal med dig innan påbörjat arbete så du skall känna dig trygg på vad det kommer att kosta i slutändan. Vi har företagsförsäkring och tar allt ansvar över vårt arbete.


OBS! Vi kan inte fräsa i stenig mark då fräsklingan förstörs. Plocka bort stenar och småsten runt stubben innan arbetet.


Om du önskar borttagning av rötter i samband med fräsningen och dessutom vill att vi återställer marken efteråt så ger vi garanti på att om några rötter ändå skulle komma upp i området så kommer vi tillbaka och tar bort roten kostnadsfritt.


Stubbfräsning är skonsamt mot miljön då hålet endast blir något större än själva stubben. Vår fyrhjulsdrivna maskin har stora hjul som fördelar vikten och minskar avtrycket i marken. Svårtillgängliga stubbar kommer vi åt med en mindre maskin som vi kan bära till platsen.


Efter fräsningen så kan vi städa och återställa marken om så önskas. Vi krattar då ihop flisresterna och forslar bort det samt fyller på med ny jord.


När jobbet är färdigt så inspekterar vi resultatet tillsammans med dig. Vi strävar efter att våra kunder skall vara toppen-nöjda över resultatet då nöjda kunder är vår drivkraft. Först när du är nöjd så skickas fakturan.


© 2020 Hälsinge Avancerad Träd Fällning AB